Naše iskustvo u Bed&Breakfast Delikates


Prenoćište u Makedoniji na putu do Grčke – da ili ne? Godinama smo putovali bez prenoćišta, ali ovog leta odlučismo da isprobamo i ovu varijantu. Kako smo u startu kasnili sa polaskom, malo smo bili zabrinuti da li ćemo stići na vreme. Naime, recepcija radi od 06.00 izjutra do ponoći. Ipak, javili smo vlasniku smeštaja i dobili informaciju da i ako ne stignemo tokom radnog vremena recepcije neće biti problem da se smestimo u sobe.

Bed&Breakfast Delikates se nalazi u mestu Stojakovo, nedaleko od makedonske granice. Nekoliko kilometara pred skretanje sa auto puta, navigacija nam je blokirala. Ni malo slatka situacija u sred noći, ali zato ću pokušati da objasnim kako stići do ovog smeštaja i ako navigacija zakaže. Sa auto puta se odvajate kod skretanja za Gevgeliju i Bogorodicu. Dakle, skrećete desno i na raskrsnici potom idete levo prateći znak za  Bogorodicu. Čim skrenete levo i prođete ispod auto puta postoji još jedno skretanje i tu se odvajate desno. Odatle do Stojakova ima oko 5-6 km. Ide se samo pravo lokalnim putem. U međuvremenu, resetovali smo navigaciju, tako da nas je dovela pravo u centar sela. E sad, kako prepoznati kuću, ne znam kako da objasnim. U 1 sat iza ponoći nismo bili u mogućnosti da pitamo prolaznike, već smo se uzdali u fotografije sa interneta i vlasnikovu poruku „vozite samo pravo i udarate na nas“ 🙂 I zaista, tako je i bilo. „Udarismo“ pravo na otvorenu kapiju 🙂 Kapija otvorena, ali parking prepun automobila. Pogledom tražim da li ima čuvara, ali vidim samo nekoliko kamera. Zaključujemo da nema čuvara, ali da je zato tu video nadzor i da nema bojazni da ostavimo stvari u kolima tokom noći.

Ulazimo unutra i po dogovoru nas čeka ključ. Pored recepcije se nalazi polica sa izloženim džemom, a moguće je da je tu bilo i slatko. Narednog dana na doručku će se pokazati da je odličnog ukusa. Žao mi je što nismo kupili koju teglicu. Ceo hotel (zvaću ga hotel, jer ne znam kako drugačije) prijatno miriše i deluje dosta čisto. Duž hodnika na zidu su nalepljena obaveštenja sa šifrom za Wifi. Sobe su kao što su i prikazane na fotografijama. Prostrane su, sa TV, mrežama za komarce na prozorima, a nameštaj je nov, dušeci udobni, kupatilo lepo čisto i prostrano. Ne sećam se da li sam videla fen jer nam nije trebao, ali u opisu stoji da i to ima, ali neki sitni detalji popun šampončića, gela za tuširanje, sapuna daju još pozitivniji utisak svemu. Naravno, i peškiri su sastavni deo sobe. U frižideru su nas dočekale dve flašice hladne vode. Obzirom da nam je ovo bilo samo prenoćište na putu do Grčke, najbitnije od svega nam je bilo da je sve čisto i udobno, tako da smo dobili više od očekivanog.

Ujutro su nas probudili petlovi, taman na vreme da doručkujemo i nastavimo put 🙂 Doručak se služi od 7.00. Ponudili su nas kafom, a potom i doručkom koji je obuhvatao prženo jaje, kuvanu viršlu, šunku i kačkavalj, salatu, kao i domaći džem i margarin. Pored kafe, poslužen je i sok, a nakon svega voće. Videla sam da su za susednim stolom tražili musli, tako da je i to verovatno u ponudi. Nama je pun sto bio i više nego dovoljnan za početak dana i nastavak puta. Ispred se nalazi i dvorište sa nekoliko garnitura za sedenje. Samo selo nema neke sadržaje, tako da ne znam kako je za neki duži boravak, ali za prenoćište na putu do Grčke blizu makedonske granice imate moje preporuke.

Ne znam šta još da napišem osim da su svi izuzetno ljubazni i prijatni, a cene vrlo povoljne. Koliko sam se informisala može i da se ruča i večera po takođe povoljnim cenama. Zaista svima najiskrenije preporučujem ovaj smeštaj.

I da se vratim na pitanje s početka ovog teksta. Prenoćište u Makedoniji na putu do Grčke – da ili ne? Što se nas tiče od sada pa na dalje da. Iako smo prethodnih godina bili za varijantu putovanja bez prenoćišta ovo se pokazalo kao mnogo bolje i bezbednije. Mislila sam da je to bespotrebno gubljenje vremena i dana od odmora, ali nakon ovog iskustva mislim drugačije jer, obično smo na put kretali u neko doba noći, često ne stigavši ni da se lepo odmorimo i onda bi pred svitanje nastupala kriza, kad pada koncentracija, a na odredište bi svakako stizali umorni i taj dan bi  jedva dočekali krevet i spavanje. Ovako, odmorni stižemo, otprilike u isto vreme kada bi stigli i da smo vozili celu noć.

Fotografije ću okačiti kad nađem malo vremena.

Ukoliko želite, možete da proverite raspoloživost Bed&Breakfast Delikates smeštaja ili da pošaljete upit putem forme na stranici Bed&Breakfast Delikates.

Bed&Breakfast Delikates

One thought on “Naše iskustvo u Bed&Breakfast Delikates

  1. Hvala za novu ideju gde prenoćiti na putu do Grčke!!! Sve zvuči i više nego dobro. Molila bih te samo, ako nije problem, da navedeš makar okvirne cene ovog smeštaja, po osobi ili po smeštajnoj jedinici, kao i da okačiš fotografije, kad budeš našla vremena za to. Puno pozdrava od MirArbi, tvoje forumske drugarice, a od skoro i blogerke (pod tvojim uticajem :))

    Свиђа ми се

Napišite komentar